fbpx

Hajdu Klára és Horváth „Tojás” Gábor lemezbemutatók a Fonóban

2024. március 08.

A Fonó Budai Zeneházban ritkán vannak jazzkoncertek, de akkor általában két zenekar koncertje követi egymást. Az egyik javarészt a népzenéhez köthető fellépő. Szombaton sem lesz ez másként.

Fonó lemezbemutatók - programajánló

 

Hajdu Klára kedvenc magyar népdalait feldolgozó legújabb lemezének bemutatóját tartják a budai kulturális helyen. A Fúvom az énekem című tavalyelőtt megjelent albumon és a koncerten Borbély Mihály vendégművészként egész fúvós arzenálját bemutatja, megfújja.
Zenekar tagjai: Hajdu Klára – ének, Cseke Gábor – zongora, Horváth Balázs – bőgő, Richter Ambrus – dob

Lemezajánló: https://jazz.hu/lemezajanlo/1657-magyar-nepdal-a-jazzszinteren-is-hajdu-klara-quartet-feat-borbely-mihaly-fuvom-az-enekem

Március 9-én a másik fellépő sem ismeretlen a hazai közönség előtt, még ha nincs is olyan szép és csillogó hangjuk egyikőjüknek sem, mint Hajdu Klárának.

A Horváth „Tojás” Gábor Trió az ugyancsak 2022-ben megjelent, Tricks című lemezét mutatja be. A lemezen található kompozíciókat a játékosság, zenei humor és érzelmi színesség jellemzi. A pörgős, vidám, varázslatos ritmusváltásokban gazdag energiabombák mellett pedig nagyívű szólók és himnikus balladák is szerepelnek.
Zenekar tagjai: Horváth Tojás Gábor – zongora, Horváth Balázs – nagybőgő, Gálfi Attila – dob

 

Hajdu Klára Quartet feat. Borbély Mihály és Horváth „Tojás” Gábor Trió
2024. március 9. • 20:30 • Fonó
 

 

Fotó: Fonó

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005