fbpx

Ducsai Szabolcs emlékkoncert

2022. október 15.

A június közepén elhunyt trombitás, Ducsai Szabolcs, a hó végén lenne 47 éves. Emlékére szerveznek emlékkoncertet zenésztársai.

Ducsai Szabolcs művészi karrierjének csúcsán érte a váratlan és értelmetlen halál. Tehetsége, művészi hitvallása azonban múlhatatlan. A nemrég alapított és a nevét viselő Alapítvány, első alkalommal szervez emlékkoncertet, ahol igazi sztárparádé várja az igényes zenei közönséget: fellép majd a Budapest Jazz Orchestra Tóth Verával, Szulák Andrea, Varga Feri és Balássy Betty, Szőke Nikoletta, Majsai Gábor, a Group n Swing és a Cool Miners is. Az első emlékkoncertre 2022. október 17-én kerül sor 18.00 órai kezdettel, a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

Ducsai Szabolcs Nagyiván Évánál és Losonczi Gabriellánál kezdett klasszikus trombitát tanulni, majd elvégezte a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskolát. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszékén Fekete-Kovács Kornél tanítványa volt. Számtalan formáció, nagyzenekar és előadó fémjelezte zenei útját: a kiváló trombitaművész a Budapest Jazz Orchestra és a Stúdió11 állandó tagja lett, emellett zenélt a Tax Free, a Ladánybene 27 és a Cool Miners zenekarokban, valamint játszott a Royal Big Bandben és a Bem Big Bandben is. Rendszeresen lépett föl zenei fesztiválokon, többek közt a napokban elhunyt Szakcsi Lakatos Bélával is örömzenélt.

Az Alapítvány az emlékkoncertek évenkénti megszervezése mellett új pezsgést is kíván vinni a hazai jazz fúvósok világába. Az alapítók közép távú célul tűzték ki ugyanis, hogy fiatal magyar tehetségeket segítsenek hozzá a nemzetközi porondra lépéshez, illetve, hogy a könnyűzenei felsőfokú képzést fejlesszék a Kárpát-medencében. „Szabolcs művészi sokszínűsége a jazz műfajában tudott a leginkább megmutatkozni. Mindig vágyott arra, hogy személyesen is tanulhasson a tengeren túlon zenélő legnagyobbaktól. Neki sajnos ez már nem adathatik meg, viszont az Alapítvány által felkarolt egy-egy fiatal trombitás álma még valóra válhat.” – emelte ki Oláh Zsanett.

 

 Fotó: Irk Réka

 

 

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005