fbpx

Hírek

Budafoki és bukaresti felhívások jelentek meg fiatal zenészeknek.

A most is aktív, a mintegy félévszázada a világ legjobb dobosai között jegyzett Al Foster végigmuzsikálta egész életét, a jazz történetének napjaink zenéjét leginkább meghatározó korszakait.

Egy évet záró és egyben évet kezdő cikknek mindig szólnia kell arról, mi van mögöttünk és mi lesz előttünk. Természetesen érdekes statisztikát is elrejtettünk a tervek között.

A kritikusi, vagyis a szerkesztőségi szavazás eredményét nem mutattuk meg, hogy ne befolyásolja olvasóinkat. Most kiderül, hogy az ABC sorrendben állított nevek igazi sorrendje hogyan alakult a kategóriákban azoknál, akik nagyon sok kitűnő koncerten jártak, és néhányról írtak is. Posztumusz Szakcsi Lakatos Béla kapta az első helyet a jazz-zongorista kategóriában. Az egyes kategóriákban a Modern Art Orchestra, Berki Tamás, Pocsai Kriszta, Oláh Krisztián, Premecz Mátyás, Juhász Gábor, Orbán György, Horváth Pluto József, Soso Lakatos Sándor, Fekete-Kovács Kornél, Dresch Mihály, Lukács Miklós, Csízi László, Szaniszló Richárd, Fenyvesi Márton végeztek az élen.

Idén már pár voks híján 4000 szavazat érkezett be, így a tavalyihoz hasonlóan, idén is sokan osztották meg véleményüket a jazzportállal.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk a Jazzation acapella zenekar karácsonyi koncertjének kis részletével.

November 21-én kértük meg a kedves olvasóinkat, hogy szavazzanak a legjobbakra a jazz-zenészek, jazz-zenekarok és jazzlemezek közül, az egész éves teljesítmények alapján.

A közelmúltban több díjat is átadtak, de mi csak a Junior Prima díj győzteséről, Horváth Balázsról írtunk.

November közepén írtuk meg, hogy önkéntes munkában tartja fent a Jazzponthu Kulturális Alapítvány szerkesztősége a portált.

A 67 éves korában elhunyt road, zenészek, zenekarok szállítója, Hagyma búcsúztatójára december 6-án kerül sor.

Ittzés Tamással nemrég készült interjú a kecskeméti Jazzfőváros szervezésével kapcsolatban.

Kulturális szervezetek számára a közös alkotásra, együttműködésre, kísérletezésre, innovációra, mobilitásra és az egymástól való tanulásra biztosítanak lehetőséget az alábbi pályázaton keresztül.  

Nem könnyű megtalálni a hazai jazzélet szereplőinek lemezeit. A Jazz.hu megpróbálja összegyűjteni az egyik legnagyobb zenemegosztón megtalálható összes olyan jazzlemezt, amiben legalább egy magyar közreműködő szerepel 2022. november 15. és 2023 novembere között.

Tegnap este adták át a Junior Prima díjakat zeneművészet kategóriában. Tavaly ketten, Egri János Jr. és Oláh Kálmán Jr. vehették át a díjat jazz-zenészek közül, idén Horváth Balázs érdemelte ki a díjat.

A Jazz.hu portál meghirdeti éves szavazását 19 kategóriában, hogy olvasóink megválaszthassák az év zenészeit. December 27-éig lesz alkalmuk az olvasóknak szavazni az összeállított lista alapján az év legjobb jazz-zenészeire és albumára. 

Berki Tamás Hangszálak című könyvének bemutatójára kerül sor december 1-jén a BMC könyvtárában.

Tegnap este hirdették ki a Grammy-díjra jelöltek névsorát. A Grammy-díj átadás február 5-én lesz 2023-ban Los Angelesben.

© 2019-23 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005