fbpx

Acappella fesztivál kezdődik ma Szegeden

2024. október 11.

A XVII. Fool Moon Acappella Fesztiválon a műfaj legjobb hazai képviselői és nemzetközi nagyágyúi lépnek majd fel, együtt bemutatva a vokális zene gazdag világát.

A cappella fesztivál

Az a cappella műfaj jellemzője, hogy csak énekesek lépnek fel, hangszeres kíséret nélkül.

A hétvégén a közkedvelt magyar együttesek mellett dán és svéd zenekar fogja színesíteni a műsort.

A magyar jazzben legismertebb, többszörösen díjazott vokál zenekar, a Jazzation nyitja a fesztivált ma este 8 órakor. Egy órával később a dán Postyr vokálcsoport lép színpadra, akik abban különlegesek, hogy számítógép számára hangszerelt vokális zenét is felhasználnak, így magukat E-Cappell-nak is nevezik.

A szombati zenekarok közül a magyar Fool Moon indítja a második napot este 8 órakor, akik nagy népszerűségre tettek szert avval, hogy akár pop dalokat is átdolgoztak, amit humoros, szórakoztató módon adnak elő.

A fesztivál utolsó fellépői Svédországból érkeznek, akik a jazz, a pop és a kóruszenét ötvözik egyedi módon. A Real Group zárja a fesztivált Szegeden.

 

Az eseménynek az IH Rendezvényközpont ad otthont.

 

 

Fotó: Fool Moon Acappella Fesztivál

 

 Háló Jazz CLub

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005