fbpx

Summer Time Music zenei kurzus Szlovákiában

2024. szeptember 07.

A Summer Time Music nyári zenei kurzus negyedik évfolyama augusztus 11-16. között került megrendezésre Dolný Kubín-ban (Szlovákia). Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is festői természeti környezetben találkoztak a fiatal diákok a projekt oktatóival, akik Európa legkiválóbb zenészei közé tartoznak.

Summer TIme Music

Magyar részről a projektben a trombitaművész Fekete-Kovács Kornél vett rész oktatóként, de mellette további kitűnő tanár tanított: Lenka Dusilová/CZ (ének), Robert Balzar/CZ (nagybőgő, basszusgitár), Ján Kopčák/SK (szaxofon), Bernard Maseli/PL (vibrafon) , Marcin Pater/PL (vibrafon), Daniel Šoltis/SK (dob) és Daniel Špiner/SK (zongora). A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően az iskola első alkalommal nyújtott tanulmányi lehetőséget 30 rangos zeneiskola diákjának Csehországból (Jaroslav Ježek Konzervatórium és VOŠ Prága), Lengyelországból (Akademia Muzycna im. Karol Szymanowskiego Katowice), Magyarországból (Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia) és Szlovákiából (Zsolnai Konzervatórium).

Summer TIme Music

 A nyári iskola különlegessége, hogy egyéni órákon vehetnek részt a diákok, saját oktatóval (összesen 5 óra). Ez azt jelenti, hogy a tanfolyamokon korlátozott számú résztvevő volt. A meglehetősen szűk hallgatói körnek és a "civilizáción kívüli" tartózkodásnak köszönhetően a hallgatók, a szervezők és az oktatók családias légkört teremtettek, ahol mindenki megismerte és támogatta egymást. Így a kurzus minden résztvevője együtt élt és élte a zenét – ezt a tanfolyamon élő szervezetként ismerik el. Az egyéni órákkal, workshopokkal, együttes próbákkal és jam session-ökkel teli intenzív hét során a diákok elkészítették zárókoncertjüket, amelyet a Dolný Kubín-i P. O. Hviezdoslav téren adtak elő. A tanárok a Kubinyi kastély csodálatos angolparkjának adták elő a koncertjüket.

A projekt támogatásáért a szervezők köszönetet mondanak a Nemzetközi Visegrádi Alapnak, a Zenei Alapnak, a SOZA Szociális és Kulturális Alapnak, valamint Dolný Kubín polgármesterének.

Summer TIme Music

 

 

 Fotó: J. Simko archivum

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
24
25
26
27
28
29
30
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005