×

Úgy tűnik, hogy nem engedélyezte a cookie-k fogadását a böngészőjében. Nem tudja telepíteni az alkalmazást, ha ez a funkció letiltott. Emellett probléma merülhet föl a kiszolgáló session.save_path beállításával is. Ha ez az eset áll fönn, és ha ezt nem tudja saját maga ellenőrizni vagy javítani, akkor forduljon tárhelyszolgáltatójához,.

Az iCagenda nem tud betöltődni a következő ok(ok) miatt:

  • iC Könyvtár nincs telepítve vagy nincs betöltve.
Kérlek, ellenőrizd, hogy az iC Könyvtár és az iC Könyvtár rendszer beépülő telepítve és engedélyezve van.

Winand Gáborra emlékezünk

Written by 2022. június 15.

Ma egy éve halt meg tragikusan hirtelen Winand Gábor jazzénekes.

Ezzel a felejthetetlen koncerttel emlékezünk a szeretett és nagyra becsült művészre!

 

1964. június 28. - 2021. június 15.

 

A Harmónia Jazzműhely kalandos történetében a mai magyar jazzvilág krémjét szólaltatta meg olyan elvarázsolt helyeken, mint a Nyitott Műhely, a Dob utcai Szenes Pince, az Állatorvosi Egyetem klubja, Londonban a Spitz, a Bulls Head jazz kocsma vagy a legendás 606 Club, majd 2009 óta a Budapest Jazz Club. Ezek a koncertek végre ismét és itt hallhatók. A felvételeket nem Rudy van Gelder vagy George Martin készítette, pedig a zenészek megérdemelték volna.  Jó szórakozást! (Pallai Péter sorozata - a szerk.)

 

Ez a kiadás igazi műkincsnek számít. A magyar jazzének tavaly, 57 éves korában elhunyt mestere, Winand Gábor, akinek nem csak a közönség, de tanítványai is oly sokat köszönhettek, 2005 februárjában ideális kísérettel lépett fel a Harmónia Jazzműhely rendezvényén, a Nyitott Műhelyben. A fiatal és viszonylag ismeretlen Rozsnyói Péter ült a zongoránál, a bőgős a már akkor is a hangszer nagyjának számító Barcza Horváth József volt, és a csodálatos Dés Andris ütőzött. Az utolsó három felvételen Gábor énekesnő felesége, Elsa Valle volt a vendégművész. Maga Gábor fuvolán és szopránszaxofonon is hallható. Csatoljuk az eredeti meghívót.

> Meghívó <

A mai kiadást Gábor emlékének dedikáljuk.

 

Kapcsolódó cikkek:

Winand hagyatéka

EGY JAZZERO EMLÉKÉRE

 

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

A modult nem lehet betölteni.
Kérlek ellenőrizd a figyelmeztető üzenetet.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005