fbpx

Interjúk

Ismét megjelent egy remekmű Oláh Szabolcs jazzgitáros szerzeményeiből, The Silent Call a lemez címe.

Novemberben jelenik meg a Fenyves Quartet új lemeze "The Sweetest Love of All" címmel. A zenekar ötödik születésnapján a negyedik lemez apropóján beszélgettünk a zenekar gitáros névadójával, Fenyves Márkkal. Nem csak az album, hanem az is szóba került, hogy a mai zenei élet melyik sajátossága zavarja leginkább.  

Új lemezük kapcsán kérdezem azt a gitárművészt, aki a klasszikus, kortárs és a jazz-zenében is alkot maradandót, és aki évtizedek óta zenei társa közös elhivatottságukban, az ütőhangszeresek mindentudóját, Major Balázst, akiket nagyobb figyelem kísér külföldön, mint hazánkban.

Pozsár Eszterrel májusban készült legutóbb interjú, mégpedig a fuvola szvitje kapcsán. Most pedig duó lemezt jelentet meg a Free Style Orchestra vezetőjével, Nagy Jánossal.

Tóth Viktor tavaly szeptemberben fellépőként és zsűritagként vett részt és írt is a MagyarJazzre az ott töltött időről. Idén, mint zsűritag jutott el a jazzfesztiválra, köszönhetően a Waclaw Felczak Alapítvány támogatásának.

Dr. Lakatos Ágnes a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszék jazzének szakának vezetője, valamint a Bartók konzi jazzének szakának is a vezetője ma tölti be – bármennyire is hihetetlen – kerek 60. életévét. Ez alkalomból köszöntjük szeretettel!

Szeptember 30-án, pénteken mutatja be nemzetközi kvartettjét Budapesten a Dániában élő és Európa-szerte nagy névnek örvendő tenor- és szopránszaxofonos, Bolla Gábor. Munkatársunk, Pallai Péter kérdezi Gábort az együttes és a turné hátteréről.

Miho Hazama, a Japanese-born, New York-based conductor, is being hailed as a worthy successor to Grammy Award winners Maria Schneider and Jim McNeely. Hazama with the world-famous Dutch band Metropole Orkest will make her debut in Hungary on September 16 at the Müpa.

Miho Hazamát, a Japánban született New Yorkban élő karmestert úgy emlegetik, mint méltó utóda a Grammy-díjas Maria Schneidernek és Jim McNeelynek. Hazama, a holland világhírű zenekar, a Metropole Orkest vendégkarmestereként mutatkozik be Magyarországon szeptember 16-án a Müpában.

A Magyar Zene Házában mutatja be László Attila legújabb zenekara, a László Attila Fusion Circus a júniusban megjelent, és a koncertre fizikai példányban is elkészülő lemezét.

© 2019-22 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005